چاقی خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می‌دهد

گزارشگران علمی در بخش پژوهش‌نامه، از بین تحقیقات معتبر و اصیل داخلی و خارجی که ترجیحاً در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده باشند، مقالاتی را انتخاب می‌کنند و بخش‌هایی از آن‌ها را به زبان ساده در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

دکتر الهام محبی

   چاقی خطر ابتلا به سرطان کلیه را  افزایش می‌دهد

محققان از دیرباز چاقی را از عوامل ایجاد بیماری‌ها شناخته‌اند و همواره به بررسی این عامل خطر به‌ویژه در سرطان پرداخته‌اند. مارکرهای زیستی (بیومارکرها) مانند مارکرهای ژنتیکی مرتبط با چاقی (فشارخون، چربی‌خون، دیابت نوع دو، انسولین و قند خون) از عواملی هستند که بامطالعه تغییرات آن‌ها می‌توان ارتباط چاقی و سرطان را بررسی کرد. در جدیدترین شماره مجله معتبر Plos Medicine در سال 2019، محققان کشورهای اسکاندیناوی با بررسی ژنتیکی بیش از 10هزار بیمار مبتلابه سرطان کلیه و مقایسه آن با بیش از 20هزار نفر فرد سالم دریافتند که با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) که بیانگر چاقی است، خطر ابتلا به سرطان کلیه 56 درصد افزایش می‌یابد. همچنین افرایش فشارخون دیاستولی تا  28درصد و افزایش قند خون ناشتا تا 66 درصد منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان کلیه می‌شود. این در حالی است که هنوز رابطه چربی خون، دیابت نوع دو و قند خون ناشتا همچنان مورد سؤال است و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

منبع:

Johansson M, Carreras-Torres R, Scelo G, Purdue MP, Mariosa D, Muller DC, et al. The influence of obesity-related factors in the etiology of renal cell carcinoma—A mendelian randomization study. PLoS medicine. 2019;16(1):e1002724.

[vc_separator border_width=”2″ el_width=”90″ css=”.vc_custom_1531660096216{margin-top: 10px !important;}”]

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده − نه =

فهرست
ut quis, Aenean sem, ipsum id suscipit Donec fringilla mattis tristique diam