در سرتاسر جهان از هر 6 مورد مرگ، 1 مورد مرتبط با سرطان است. نتایج حاصل از مطالعات اپیدمیولوژی نشان دهنده این اصل میباشد که شیوع این بیماری در کشورهای در حال توسعه همچون ایران و همچنین توسعه نیافته بیشتر از سایر کشورها میباشد. در ایران نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان بطور متوسط 60 نفر از هر 100000 هزار نفر محاسبه گردیده است و میزان بروز آن نیز در حال افزایش است. در شرایط کنونی متخصصین، سرطان را به عنوان یک بیماری پیچیده معرفی میکنند که فاقد راه حلهای درمانی ساده میباشد. از این رو است که محققین، پژوهشهای روزافزنی را جهت شناخت دقیق زوایای مختلف این بیماری انجام میدهند. از آنجاییکه شناخت سرطان در کنار سایر فعالیت های گسترده این موسسه از جمله اهداف اصلی ما است، در صدد هستیم تا با شناسایی اولویت های پژوهشی، از طرح های پژوهشی در حیطه های مختلف علمی از جمله عوامل دخیل در بروز سرطان و همچنین عوامل تاثیرگذار بر پیشگیری، درمان و پیشرفت آن حمایت کنیم.
دورنمای پژوهشی ما
هدف ما از این تحقیقات، دستیابی به نتایج علمی و کاربردی است که با تکیه بر آنها روزی به پیشگیری و درمان هرچه کاملتر سرطان قادر شویم. اعتقاد ما بر این است که نتایج حاصل از پژوهشهای ما از ظرفیت بالایی جهت بهبود بازده درمانی بیماران مبتلا به سرطان و نهایتا کمک به سیاست گذاری های کلان مرتبط با پیشگیری از این بیماری برخوردار است. به عنوان یک مرکز پیشرو در حیطه سرطان، ما حمایتهای مادی و معنی گسترده و در عین حال بلند مدت را جهت تامین منابع مورد نیاز پروژههای کاربردی، نو آورانه و مبتکرانه انجام داده و میدهیم. ما همچنین متعهد به حمایت از پژهشگران جوان در حیطه سرطان، به عنوان دانشمندان نسل آینده کشورمان هستیم. تمرکز اصلی ما، حمایت از تحقیقات علمی تاثیرگذار بر تشخیص، پیشگیری و درمان سرطان است که نفع آن نیز مستقیما شامل حال بیماران و عموم جامعه می باشد. با تکیه بر دانش و سابقه خود، ما چشم اندازی را برای کشورمان متصور هستیم که در آن برای تمام انواع سرطانها یک روش درمانی تاثیرگذار ارائه دهیم.
ما اعتقاد داریم که پایان سرطان از شما شروع می شود! ما میخواهیم که با تکیه براندوخته های حاصل از سالها تحقیق و همچنین با استفاده از توان بالقوه شما به سرطان پایان دهیم. چشمان ما نظاره گر آینده ایست که در آن پیشگیری از سرطان امری همه گیر و درمان آن برای تمام مردم امکانپذیر باشد. اما رسیدن به این اهداف جز از راه تحقیق و پژوهش ممکن نیست.
با تکیه بر تحقیقات، ما به درک عمیقی از سرطان در تمامی زمینه های بروز، پیشگیری و درمان آن رسیدهایم. به پشتوانه محققین و پژوهشگران خود، ما میدانیم که برای رسیدن به اهدافمان چه گامهایی را باید برداریم و تا زمانی که تعداد مرگ و میر حاصل از این بیماری به صفر نرسد ما دست از تلاش برنخواهیم داشت. شما نیز جهت رسیدن به این چشم انداز به ما بپیوندید و ما را در پیشبرد اهداف و تحقیقاتمان یاری کنید. بدانید که کمک هر یک از ما میتواند گامی باشد در مسیر پایان سرطان.
حیطه فعالیت های پژوهشی ما (روی آیتم مورد نظر کلیک بفرمایید)
سبک زندگی و پیشگیری
امروزه حل مسئله سرطان بیش از پیش در کنار سایر بیماریهای دارای فاکتورهای خطر سبک زندگی مانند بیماریهای قلبی و دیابت، با بکارگیری از روشهای پیشگیرانه ضروری به نظر می رسد. بطور متوسط بیش از 40٪ از کلیه سرطانهای تشخیص داده شده به شیوه زندگی و عوامل محیطی نسبت داده می شود.
"ما شواهد قوی در مورد عوامل خطر اصلی مرتبط با سرطان و اهمیت نسبی مداخلات پیشگیرانه مختلف داریم. اکنون ما باید از این بینش نهایت استفاده را ببریم و روشهای جدیدی را برای توانمندسازی مردم برای کاهش خطر خود در ایران و در سراسر جهان شناسایی و ارزیابی کنیم."
با تکیه بر دانش خود، امروز ما به این یقین رسیدهایم که دستیابی به جهانی عاری از سرطان تنها از طریق پیشگیری از بروز این بیماری امکان پذیر است. تاکنون نتایج حاصل از پژوهش هایمان منجر به ارائه روشهای مختلفی گردیده است که استفاده از آنها افراد را قادر به کنترل و کاهش خطر بروز این بیماری میکند. محققین ما نشان دادهاند كه حفظ وزن سالم، فعالیت فیزیکی منظم و جلوگیری از استرس می تواند تا حد زیادی بر پیشگیری از بروز سرطان تأثیر گذار باشد. این در حالی است که برخی دیگر از عوامل دخیل در بروز این بیماری همچنان ناشناخته باقی مانده و از کنترل ما خارج هستند. از این رو ارائه دستاوردهای پژوهشی به منظور توانمندسازی زنان و مردان جهت بهبود سبک زندگی خود و نهایتا به حداقل رساندن شانس ابتلا به سرطان به عهده ما خواهد بود.
ما نیاز به پیشگیری از سرطان های بیشتری داریم.
40٪ سرطانها با فاکتورهای خطر قابل پیش گیری مرتبط هستند.
هرچه بیشتر ما در مورد ارتباط بین ژنتیک، سبک زندگی، و عوامل محیطی بیاموزیم، این بینش می تواند برای شناسایی گروه های از مردم که در معرض خطر بیشتری در ابتلا به سرطان قرار دارند مورد استفاده قرار گیرد. این امر به پیشرفت استراتژیهای پیشگیرانه و راهکارهای غربالگری منجر شده و پزشكان و متخصصان بهداشت عمومی را مطمئن می سازد تا افرادیکه در معرض بیشترین خطر ابتلا به سرطان هستند را به درستی شناسایی کنند. ما از تحقیقاتی که به دنبال بکارگیری طیف وسیعی از نشانگرها هستند برای تعریف دقیق تر خطر در جمعیت های کلیدی، به عنوان پایه ای برای توسعه راهکارهایپیشگیرانه، پشتیبانی خواهیم کرد.
"در استان گلستان از هر 4 هزار نفر در استان، یك نفر به سرطان مری مبتلا است. سرطان مری یكی از 10 سرطان شایع در سطح جهان و سومین عامل مرگ و میر در استان گلستان، قطب این بیماری در جهان است كه دلایل و عوامل دقیق ایجاد این بیماری هنوز مشخص نیست، اما هر ساله بیش از چند هزار نفر در سراسر اروپا و آمریكا، به دلیل مصرف الكل و سیگار به این بیماری مبتلا میشوند و این در حالیست كه مصرف سیگار و نوشابههای الكلی در استان گلستان بسیار پایین است. همین امر نیز باعث شده است تا تحقیقات گستردهای در این زمینه صورت بگیرد. مطالعه انجام شده در استان گلستان با همکاری محققان داخلی و خارج از کشور نشان داده است که عوامل خطر متعددی برای ابتلا به سرطان مری در این جمعیت وجود دارد. یافته های این مطالعه تأیید می کند که میزان بالای ابتلا به سرطان مری به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله نوشیدن چای داغ، قرار گرفتن در معرض هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای ناشی از آلودگی مصرف تریاک و همچنین رژیم های غذایی با کمبود مواد مغذی است. این مطالعه همچنین نبود آب تصفیه شده و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان را از دیگر عوامل خطر ابتلا به سرطان مری گزارش کرده است. نتایج حاصل از این مطالعه می تواند بدنبال شناسایی عوامل خطر و اصلاح سبک زندگی بیماران تاثیر بسزایی در کاهش نرخ ابتلا به سرطان مری در ایران داشته باشد."
زیست شناسی سرطان
بررسی های زیست شناختی سرطان به ما این امکان را می دهد تا به شناخت هرچه بهتر دلایل بروز و نهایتا راه مبارزه با این بیماری دست یابیم. تاکنون، محققین سلولهای سرطانی را از تمامی جنبه های زیست شناختی بررسی کرده اند. ژنهای دخیل در بروز و پیدایش سلول سرطانی، مسیرهای پیام رسانی کنترل کننده عملکرد این سلولها، ریز محیط تومور و حتی ارتباط تودههای بدخیم با سیستم ایمنی از جمله مهمترین اهداف هستند که محققین با دقت آنها را مورد مطالعه قرار می دهند. در حال حاضر پژوهشگران تلاش های فراوانی را جهت بررسی مولکول های تشکیل دهنده سلولهای سرطانی، چگونگی و چرایی تبدیل سلولهای طبیعی به غیر طبیعی و نهایتا واکنش های متفاوت آنها به درمانهای مختلف انجام می دهند. نتایج مطالعات علمی دانشمندان در سرتاسر جهان مهیا کننده دانش و ابزار لازم جهت دسترسی ما به راهکارهای پیشگیرانه و درمانی است.
تشخیص زودهنگام
تشخیص اولیه سرطان بیشترین پتانسیل را برای بهبود نتایج بیمار فراهم می کند. تشخیص اولیه مطلوب ترین روش برای بهبود بقای طولانی مدت بیماران مبتلا به سرطان است. تحقیقات در این زمینه با پیشرفت در فن آوری ها، شناسایی نشانگرهای زیستی ژنومی، پروتئومیک و سایر نشانگرهای زیستی که با سرطان ارتباط دارند روح تازه پیدا کرده است. اکنون کشف و توسعه نشانگرها چه به صورت جداگانه و چه در کنار هم تشخیص سرطان در جمعیت های منتخب را ممکن ساخته، بر خطر ذاتی تشخیص بیش از حد غلبه کرده و مقرون به صرفه بودن را به چالش می کشد.
علاوه بر این، شناسایی و درمان موفقیت آمیز ضایعات پیش سرطانی در وهله اول می تواند از پیشرفت آنها به سرطان جلوگیری کند. این موضوع نیاز مبرمی به ایجاد ظرفیت تحقیق در طیف وسیعی از رشته ها - تحقیقات بنیادی بیولوژیکی، توسعه تشخیصی، اپیدمیولوژی، تحقیقات خدمات بهداشتی، و فعالیت های سیاسی دارد. با توجه به گستردگی و وسعت تخصص و زیرساخت های موجود در پورتفولیوی کاری ما و پیوندهای نزدیک ما با انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی ما بهترین گزینه جهت هدایت این موضوع هستیم.
"ویروس پاپیلوما یا HPV یک ویروس کشنده سرطان زا است که بعد از سرطان پستان دومین عامل مرگ و میر در زنان است. تشخیص زود هنگام نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مرگبار دارد. تحقیقات اخیر نشان داده است که انجام آزمایش HPV می تواند جایگزین مناسب تری برای آزمایش پاپ اسمیر سنتی به علت دقت بالاتر و هزینه اثر بخشی بیشتر آن باشد. بدنبال تحقیقات گسترده در این زمینه وزارت بهداشت آزمایش HPV را جز روش های تشخیصی قرار داده و بزودی تحت حمایت بیمه قرار خواهد گرفت."
کشف و توسعه راهکارهای درمانی
رویکرد ما به نوآوری های درمانی، چشم اندازها، مکانیسم ها و روش های جدیدی را ایجاد کرده است که اساساً درک مفصل تری از زیست شناسی سرطان، در عرصه وسیعی از جمله توسعه دارو و درمان را می طلبد. خیریه شمس با دارا بودن یک جامعه بالینی قوی، زیرساختهای عملی و محیطی عالی گزینه ای بسیار مناسب برای ارائه نوآوری های درمانی است.
ما نیازمند نوآوری در همه زمینه های درمانی هستیم.
درک ما از ناهنجاری های ژنتیکی اساسی در ایجاد سرطان و چگونگی توسعه مقاومت به درمان، نیاز به توسعه راهکارهای درمانی دارد. تحقیقات آکادمیک در این امر نقش مهمی ایفا می کند. نتایج حاصل از پژوهشهای مختلف نشان دهنده این اصل میباشد که تومورهای سرطانی در افراد مختلف کاملا با یکدیگر متفاوت بوده و دارای ویژگیهای منحصر به فرد میباشند. این تفاوتها منجر به به بروز پاسخهای درمانی متفاوت در افراد مبتلا به سرطان میگردند. از این رو است که در طب مدرن، رویکردهای یکسان درمانی جای خود را به درمانهای شخص محور جهت تجویز داروهای مؤثرتر داده اند. با استفاده از پزشکی شخص محور، محققین ما قادر به پیش بینی مزایا و همچنین اثرات جانبی روشهای درمانی برای هر فرد هستند. جهت انجام درمان شخص محور، نوع سرطان، مرحله بیماری و خصوصیات زیست شناختی تومور به همراه شیوه زندگی و تاریخچه پزشکی هر بیمار با دقت بررسی و مورد ارزیابی قرار میگیرد. هدف ما از این رویکرد درمانی انتخاب موثرترین و کم تهاجمی ترین روش درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان است که در عین حال از کمترین عوارض جانبی نیز برخوردار باشد.
مراقبت های حمایتی
امروز بیش از سالیان قبل، شاهد حفظ بقاء و بازگشت سلامت کامل به بیماران مبتلا به سرطان هستیم. همه ما میدانیم که در طول دوره های درمان سرطان، عزیزان مان با درد و رنجهای جسمی و روحی فراوانی روبرو میشوند. میدانیم که این بیماری زندگی انسان را از جهات مختلف تغییر می دهد اما امروز دیگر سرطان به معنی پایان زندگی آنها نیست. امروز، با میلیونها انسانی که بازمانده از سرطان هستند، تعریف درمان سرطان به مدیریت بیماری سرطان تغییر کرده است.
"بیماران مبتلا به سرطان در دوره بعد از تشخیص و شروع فرآیندهای درمانی، با مشکلاتی از قبیل تغییر وضعیت شغلی، تغییر درآمد، تغییر تصمیمات درمانی ناشی از مسائل هزینهای، دریافت کمکهزینه مالی به طرق مختلف و همچنین مشکلات حمایت سازمانی محل اشتغال خود مواجه میشوند.مطالعه اخیر انجام شده بر روی 250 نفر بازماندگان از سرطان در ایران نشان داده است که 92 درصد از بیماران در طول دوره درمان بیماری و 75 درصد پس از اتمام دوره درمانی وضعیت شغلی شان تغییر پیدا کرده است. مکانیسم های حمایت سازمانیو نبود قوانین حمایتی از سوی ارگان های مربوطه همچون وزارت کار باعث می شود تا بیماران به علت هزینه های بالای درمان به روش های خود درمانی روی آروده، از دریافت درمان مناسب خودداری کنند، مجبور به فروش دارایی های سرمایه ای خود شوند و یا با استفاده از وام های بانکی و مقروض شدن نسبت به تامین هزینه ها اقدام کنند که همه این عوامل می تواند با مختل کردن رفاه خانوار مجددا سلامت تک تک اعضای خانواده را به مخاطره بیندازد. این مطالعه بر اهمیت حمایت از بیماران و فراهم ساختن ساز و کار مناسب برای بازگشت به کار بیماران توسط مراکز دولتی و حمایتی مثل خیریه ها تاکید دارد."
ژنتیک و وراثت
امروزه مشخص گردیده است که بیشتر افراد مبتلا به سرطان فاقد سابقه خانوادگی این بیماری هستند، اما باید بدانیم که همیشه اینگونه نیست. برای ما محققین سرطان، سابقه خانواده، وراثت، نژاد و قومیت همه بخشی از عوامل خطر این بیماری هستند. ما زمان زیادی را صرف مطالعه بر روی اثر تک تک این عوامل خطر بروز سرطان کردهایم.
هدف ما از این تلاشها، شناسایی ژن های جهش یافتهای میباشد که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند. به عنوان یک ابزار قدرتمند، این امر موجب پیشرفت هرچه بیشتر دانش متخصصین و پزشکان حیطه سرطان در شناسایی افراد در معرض خطر و نهایتا جلوگیری از بروز سرطان خواهد شد.
"مطالعه اخیر توسط مرکز تحقیقات سرطان، نشان می دهد که معیار NCCN "ابتلا به سرطان پستان در سنین جوانی" به تنهایی شاخص سرطان پستان ارثی در جمعیت ایرانی نیست. این تحقیق که توسط محققان مرکز تحقیقات سرطان انستیتوی کانسر ایران و دانشگاه تورنتو کانادا انجام شد، نشان داد که بیماران مبتلا به سرطان پستان که سن آنها کمتر از 40 سال است و هیچ معیار دیگری ندارند، از آزمایش BRCA بهره نخواهند برد. با بررسی معیارهای خطر ارثی سرطان پستان، محققان متوجه شدند که احتمال وجود جهش BRCA1/2 در بیمارانی که تنها معیار"سن ابتلای زودرس <40 "را دارند صفر است و بنابراین ارائه آزمایش ژنتیک به این زیر گروه خاص از زنان سودمند نخواهد بود.
این یافته به شواهد موجود مبنی بر نیاز به بهینه سازی معیارهای انتخاب آزمایش BRCA برای شناسایی افراد با خطر بالا که باید از آزمایش ژنتیک بهره مند شوند می افزاید و گامی مهم برای بهره گیری از مشاوره ژنتیک، غربالگری و راهکارهای پیشگیرانه است."
روند پرداخت حمایت های مالی توسط خیرین
خیرین پژوهش خیریه شمس ابتدا می بایست با تکمیل فرم عضویت (اینجا کلیک) به عضویت این خیریه در آمده و میزان و نحوه کمک خود را مشخص نموده و از طریق ایمیل به آدرس ما shamsngo.ir@gmail.com ارسال نمایند.
و یا
از طریق وبسایت خیریه Shamsngo.ir ثبت نام کرده و میزان کمک خود را مشخص نمایند.
شما همچنین می توانید با دفتر خیریه تماس بگیرید. کارشناسان ما برای عضویت شما در خیریه اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
قدرت کمک های مالی شما
10 تا 20 میلیون تومان
حمایت از پایان نامه های تحقیقاتی در مقطع ارشد و دکتری
20 تا 50 میلیون تومان
انجام تحقیقات در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برای بررسی عوامل خطر سرطان و ارزیابی وضعیت روش های تشخیصی و درمانی
50 تا 100 میلیون تومان
تحقیقات چند مرکزی و ایجاد شبکه همکاری برای پاسخ به سوالات ملی و حل مشکلات تحقیقاتی در سطح ملی
بیش از 200 میلیون تومان
انجام تحقیقات وسیع ملی و بین المللی برای پاسخ به سوالات مهم کشور