– رژیم غذایی سالم
– داشتن وزن مناسب
– انجام فعالیت جسمانی
خطر ابتلا و مرگ ناشی از سرطان را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد.
اضافه وزن و چاقی در کشورهای مختلف
در حال افزایش است. شواهد زیادی نیز نشان
میدهد که داشتن اضافه وزن با افزایش خطر عود سرطان همراه بوده و
شانس زنده ماندن در برابر سرطان را کاهش.
فعالیت جسمانی به تنهایی (بدون در نظر گرفتن وزن بدن، رژیم
غذایی و عوامل دیگر) در برخی از سرطانهای خاص با کاهش خطر
همراه است.
از آنجا که فعالیت جسمانی از اضافه وزن جلوگیری
میکند، میتواند به کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطانهای خاص
مرتبط با اضافه وزن و چاقی کمک کند.
سیویک درصد بزرگسالان در سراسر جهان به توصیه سازمان بهداشت جهانی مبنی بر انجام ۱۵۰ دقیقه
فعالیت جسمانی با شدت متوسط یا معادل آن در هفته، عمل نمیکنند.
با توجه به اینکه شیوه زندگی میتواند خطر ابتلا به سرطان
را کاهش دهد، دولتها و جامعه مدنی نیز مسئولیت توسعه
سیاستهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای کمک به سلامت جامعه را به عهده دارند تا بستر مناسب برای فعالیت جسمانی عموم جامعه را فراهم سازند. به ویژه ضروری است مداخله سازنده به سود کودکان و نوجوانان صورت گیرد.
پیشگیری سرطان با رژیم غذایی
صندوق جهانی تحقیقات سرطان توصیههای غذایی برای پیشگیری سرطان با رژیم غذایی را منتشر کرده است.
این توصیهها با چند هشدار همراه است. اول به هشدارها توجه کنیم تا برسیم به توصیهها.
هشدار!
– چاقی یک فاکتور خطر برای سرطانهای پستان (بعد از
یائسگی)، روده بزرگ، مخاط رحم، کلیه، مری و پانکراس
است.
– مصرف الکل به طور آشکار با سرطانهای کبد، دستگاه
تنفسی، گوارشی، پستان و روده بزرگ مرتبط است.
– مصرف دخانیات عامل ۱۶ نوع سرطان و در مجموع ۲۰ درصد مرگ و
میرهای ناشی از سرطان است.
توصیههای غذایی
صندوق جهانی تحقیقات سرطان WCRF / AICR دستورالعملهایی درباره تغذیه
به منظور پیشگیری از سرطان منتشر کرده است و مرتب آنها را به روز رسانی
میکند:
۱٫ لاغر بودن تا حد ممکن، البته بدون ابتلا به کم وزنی
۲٫ فعالیت جسمانی برای حداقل
۳۰دقیقه در روز
۳٫ اجتناب از نوشیدنیهای شیرین
مصرف محدود غذاهای پرانرژی (به ویژه غذاهای فرآوری شده پر شکر، کم
فیبر و پر چربی)
۴٫ مصرف انواع سبزیجات، میوهجات،
غلات کامل و حبوبات مانند لوبیا
۵٫ مصرف محدود گوشت قرمز (مانند گوشت گاو، خوک و گوسفند) و اجتناب از
گوشتهای فرآوری شده
۶٫ پرهیز از نوشیدنیهای الکلی
۷٫ مصرف محدود نمک و پرهیز از غذاهای پرنمک
و غذاهای فرآوری شده با نمک (سدیم).
۸٫ از مکملها برای محافظت در برابر سرطان استفاده نکنید. در عوض، رژیم
غذایی متعادل با انواع گوناگون مواد غذایی داشته باشید.