قهوه و کاهش خطر ابتلا به سرطان آندومتر رحم

     قهوه و  کاهش خطر ابتلا به سرطان آندومتر رحم

پروفسور الیزابت وایدرپس-واینیو، رئیس آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، از محققان سرآمد در حوزه سرطان‌های زنان است. این محقق برجسته در سال 1397، به موضوع چالش‌برانگیز مصرف قهوه و تأثیر آن در پیشگیری از سرطان آندومتر رحم پرداخته است. نتایج این مطالعه با در نظر گرفتن تمام مطالعاتی که تاکنون در این زمینهٔ صورت گرفته، شامل دوازده مطالعه هم‌گروهی و هشت مطالعه مورد-شاهدی در مجله وزین تغذیه و سرطان (Nutrition & Cancer) منتشر شده ‌است.

ترکیب نتایج مطالعات با‌کیفیت نشان‌دهنده کاهش خطر ابتلا به سرطان آندومتر (30 تا 40 درصد) در زنانی است که روزانه حداقل یک فنجان قهوه می‌نوشند. از طرف دیگر، با بررسی نتایج، بر اساس شاخص توده بدنی در زنان مبتلا، مشخص شده است، که تأثیر پیشگیری‌کننده قهوه، در زنانی‌که دارای اضافه‌وزن و چاقی هستند، بیش از سایرین است و تا 30 درصد خطر ابتلا به سرطان آندومتر را در این زنان کاهش می‌دهد که رقم قابل‌توجهی است.

منبع:

Lukic, M., N. Guha, I. Licaj, P.A. van den Brandt, L.T. Stayner, A. Tavani, and E. Weiderpass, Coffee Drinking and the Risk of Endometrial Cancer: An Updated Meta-Analysis of Observational Studies. Nutr Cancer, 2018. 70(4): p. 513-528.

پروفسور الیزابت وایدرپس-واینیو (Elisabete Weiderpass-Vainio)، پزشک و متخصص اپیدمیولوژی سرطان و عضو هیئت‌علمی دپارتمان اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینسکا سوئد است. تحقیقات برجسته او در زمینه علت ایجاد سرطان‌های زنان و همچنین عفونت‌های منجر به سرطان است. در حال حاضر پروفسور وایدرپس-واینیو رئیس آژانس بین‌المللی سرطان در لیون، فرانسه به‌شمار می‌رود که توسعه و ارتقای تحقیقات سرطان از طریق آموزش نیروهای متخصص در کشورهای کمتر توسعه‌یافته را هدف قرار داده است.

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

3 × 1 =