در ناحیه شمالی ایران بهویژه استان گلستان از مناطق پرخطر ابتلا به سرطان مری در جهان شناخته میشود. محققان ایرانی و بینالمللی همواره در جستجوی علت بیماری و همچنین پیدا کردن راههای پیشگیری از این سرطان، مطالعات زیادی را در این منطقه انجام دادهاند.
یکی از این مطالعات که بیش از 50هزار نفر از ساکنان منطقه گنبد را از سال 1383 تا 1397 تحت مطالعه قرار داده، مطالعه همگروهی گلستان است. بهتازگی محققان این مطالعه با بررسی وضعیت مصرف انواع مغزهای خوراکی در 280 فرد مبتلا به سرطان مری و مقایسه آن با جمعیت تحت مطالعه، نشان دادند، افرادی که بیشتر از این مغزها استفاده میکنند در مقایسه با افرادی که از این مغزها استفاده نمیکنند تا 40 درصد کمتر به سرطان مری مبتلا شدند.
منبع:
Hashemian M, Murphy G, Etemadi A, Poustchi H, Sharafkhah M, Kamangar F, et al. Nut consumption and the risk of oesophageal squamous cell carcinoma in the Golestan Cohort Study. British journal of cancer. 2018;119(2):176.