دو سوپ مغذی و پر کالری

منبع: کتاب تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان، نشر چاپار

پیشنهاد سرآشپز این بار برای کسانی مناسب است که می خواهند جان بگیرند و قوی تر شوند.

اگر اضافه وزن دارید، با کمک متخصص تغذیه خود مواد آن را تغییر دهید تا انرژی اضافه دریافت نکنید.

سوپ شیر بروکلی

مواد لازم

(این مواد برای ۵ وعده یکنفره مناسب است:)

۳ لیوان بروکلی (شامل ساقه و گلچه، ساقه را پوست کنده  و درشت خرد  کنید)

یک و نیم لیوان آب مرغ یا سبزی کم سدیم / آب

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

یک عدد پیاز کوچک ساطوری شده

یک قاشق غذا خوری آرد

۳ لیوان شیر کم چرب

۲/۱  قاشق چایخوری نمک ( اختیاری)

۲/۱  قاشق چایخوری فلفل

۴/۱ قاشق چایخوری پاپریکا

۴/۱ قاشق چایخوری تخم کرفس

فلفل هندی به مقدار بسیار کم ( اختیاری)

روش پخت

در یک قابلمه روی حرارت بالا، بروکلی و آب مرغ را جوش آورید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه تا زمانی که غذا کاملا نرم شود، بپزید. محتویات قابلمه را به آرامی خنک کرده، در مخلوط کن یا غذا ساز بریزید و به شکل پوره در آورده و کنار بگذارید.

در همان قابلمه روی حرارت ملایم، روغن و پیاز را بریزید و تا زمانیکه نرم شود (۳ تا ۵ دقیقه) پیاز را تفت دهید. سپس آرد را اضافه کنید و به طور مداوم  تا زمانیکه کاملا مخلوط شود به هم بزنید . پس از آن شیر را به تدریج اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا غلیظ شود. پوره بروکلی کنار گذاشته شده، نمک، فلفل، پاپریکا، تخم کرفس و فلفل هندی را اضافه کنید و هم بزنید.

*  ۱۱۵ کیلوکالری، ۵/۴ گرم چربی، ۷ گرم پروتئین در هر وعده

سوپ بوقلمون یا گوشت گوساله

مواد لازم

(این مواد برای ۱۴ وعده یک نفره مناسب است):

۴۵۰ گرم سینه بوقلمون یا گوساله لخم

یک عدد پیاز خرد شده

 ۲ عدد هویج خرد شده

۲ ساقه کرفس خرد شده

۸ لیوان آب مرغ کم نمک یا آب گوشت گوساله

یک قوطی کنسرو گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی شسته و خرد شده  (۴۰۰ گرم)

یک قاشق چایخوری نعناع خشک

یک قاشق چایخوری آویشن خشک

۲/۱ لیوان ماکارونی فرمی ریز (مخصوص سوپ)

یک بسته اسفناج  خرد شده فریز شده (۳۰۰ گرم)

یک قوطی کنسرو لوبیای سفید  یا نخود،  شسته شده در آبکش (۴۰۰ گرم)

نمک و فلفل به میزان دلخواه

پنیر پارمیسان رنده شده در صورت تمایل

روش پخت

در یک قابلمه روی شعله متوسط، پیاز و بوقلمون را تفت دهید تا بوقلمون کاملا پخته شود. هویج و کرفس را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود تفت دهید. آبگوشت، گوجه فرنگی، نعناء و آویشن را اضافه کنید و هم بزنید. پس از جوش آمدن غذا،  شعله را کم کنید و بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد، گه¬گاهی غذا را هم بزنید. پس از آن ماکارونی، اسفناج و لوبیا را اضافه کنید و تا زمان نرم شدن ماکارونی (۱۰ دقیقه) صبر کنید و گاهی غذا را هم بزنید. با اضافه کردن نمک و فلفل غذا را طعم دار کنید. در صورت تمایل روی آن پنیر پارمیسان رنده کنید.

*  ۱۲۰ کیلوکالری، یک گرم چربی، ۱۳ گرم پروتئین

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

14 − ده =