منبع: کتاب تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان، نشر چاپار
پیشنهاد سرآشپز این بار برای کسانی مناسب است که می خواهند جان بگیرند و قوی تر شوند.
اگر اضافه وزن دارید، با کمک متخصص تغذیه خود مواد آن را تغییر دهید تا انرژی اضافه دریافت نکنید.
سوپ شیر بروکلی
مواد لازم
(این مواد برای ۵ وعده یکنفره مناسب است:)
۳ لیوان بروکلی (شامل ساقه و گلچه، ساقه را پوست کنده و درشت خرد کنید)
یک و نیم لیوان آب مرغ یا سبزی کم سدیم / آب
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک عدد پیاز کوچک ساطوری شده
یک قاشق غذا خوری آرد
۳ لیوان شیر کم چرب
۲/۱ قاشق چایخوری نمک ( اختیاری)
۲/۱ قاشق چایخوری فلفل
۴/۱ قاشق چایخوری پاپریکا
۴/۱ قاشق چایخوری تخم کرفس
فلفل هندی به مقدار بسیار کم ( اختیاری)
روش پخت
در یک قابلمه روی حرارت بالا، بروکلی و آب مرغ را جوش آورید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه تا زمانی که غذا کاملا نرم شود، بپزید. محتویات قابلمه را به آرامی خنک کرده، در مخلوط کن یا غذا ساز بریزید و به شکل پوره در آورده و کنار بگذارید.
در همان قابلمه روی حرارت ملایم، روغن و پیاز را بریزید و تا زمانیکه نرم شود (۳ تا ۵ دقیقه) پیاز را تفت دهید. سپس آرد را اضافه کنید و به طور مداوم تا زمانیکه کاملا مخلوط شود به هم بزنید . پس از آن شیر را به تدریج اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا غلیظ شود. پوره بروکلی کنار گذاشته شده، نمک، فلفل، پاپریکا، تخم کرفس و فلفل هندی را اضافه کنید و هم بزنید.
* ۱۱۵ کیلوکالری، ۵/۴ گرم چربی، ۷ گرم پروتئین در هر وعده
سوپ بوقلمون یا گوشت گوساله
مواد لازم
(این مواد برای ۱۴ وعده یک نفره مناسب است):
۴۵۰ گرم سینه بوقلمون یا گوساله لخم
یک عدد پیاز خرد شده
۲ عدد هویج خرد شده
۲ ساقه کرفس خرد شده
۸ لیوان آب مرغ کم نمک یا آب گوشت گوساله
یک قوطی کنسرو گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی شسته و خرد شده (۴۰۰ گرم)
یک قاشق چایخوری نعناع خشک
یک قاشق چایخوری آویشن خشک
۲/۱ لیوان ماکارونی فرمی ریز (مخصوص سوپ)
یک بسته اسفناج خرد شده فریز شده (۳۰۰ گرم)
یک قوطی کنسرو لوبیای سفید یا نخود، شسته شده در آبکش (۴۰۰ گرم)
نمک و فلفل به میزان دلخواه
پنیر پارمیسان رنده شده در صورت تمایل
روش پخت
در یک قابلمه روی شعله متوسط، پیاز و بوقلمون را تفت دهید تا بوقلمون کاملا پخته شود. هویج و کرفس را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود تفت دهید. آبگوشت، گوجه فرنگی، نعناء و آویشن را اضافه کنید و هم بزنید. پس از جوش آمدن غذا، شعله را کم کنید و بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد، گه¬گاهی غذا را هم بزنید. پس از آن ماکارونی، اسفناج و لوبیا را اضافه کنید و تا زمان نرم شدن ماکارونی (۱۰ دقیقه) صبر کنید و گاهی غذا را هم بزنید. با اضافه کردن نمک و فلفل غذا را طعم دار کنید. در صورت تمایل روی آن پنیر پارمیسان رنده کنید.
* ۱۲۰ کیلوکالری، یک گرم چربی، ۱۳ گرم پروتئین