نتایج تحقیقات سرطان

دکتر الهام محبی

 

خطر ابتلا به سرطان در کسانی که زودتر شام می­خورند کمتر است.

در جدیدترین شماره مجله بین‌المللی سرطان (International Journal of Cancer)، محققان اسپانیایی نتایج جالبی را در خصوص زمان خوردن شام و خطر ابتلا به سرطان منتشر کرده­اند. مطالعه مورد شاهدی جمعیتی با مشارکت ۶۲۱ بیمار مبتلا به سرطان پروستات و ۱۲۰۵ بیمار مبتلا به سرطان پستان و نیز ۲۱۹۳ فرد سالم برای مقایسه، طی سال­های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ انجام‌شده است. محققان این مطالعه با بررسی ویژگی­های افراد مشارکت‌کننده در خصوص زمان وعده­های غذایی، الگوی خواب و الگوی تغذیه­ای آن‌ها خطر ابتلا به سرطان­های پروستات و پستان را در بیماران و نیز افراد سالم مقایسه کردند. افرادی که دیرتر شام می‌خوردند در مقایسه با افرادی که زودتر شام می‌خوردند بیشتر به سرطان­های پروستات و پستان مبتلا شده بودند. با بررسی­های بیشتر و آنالیزهای تخصصی هم مشخص شد افرادی که زودتر از ساعت ۹ شب شام می‌خوردند یا بین ساعت شام و رفتن به رختخواب حداقل دو ساعت فاصله وجود داشت خطر سرطان پروستات ۲۶ درصد و خطر ابتلا به سرطان پستان ۱۶ درصد کمتر از کسانی بود که بعد از ساعت ۱۰ شب شام می‌خوردند و یا بلافاصله بعد از خوردن شام به رختخواب می­رفتند. نهایتاً محققان پیشنهاد می­کنند که افراد، الگوی خواب و تغذیه­ای مشخص داشته باشند و زمان بین خواب و آخرین وعده غذایی روزانه خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که حداقل دو ساعت فاصله داشته باشد.

منبع:

Kogevinas M, Espinosa A, Castelló A, et al. Effect of mistimed eating patterns on breast and prostate cancer risk (MCC‐Spain Study). International Journal of Cancer.

 

آیا ترک سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می­دهد؟

یکی از عوارض اصلی سیگار کشیدن، افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه است. ازاین‌رو مسئله ترک سیگار و اثرات آن بر سلامتی همواره موردبررسی قرار می‌گیرد. در مطالعه­ای که به‌تازگی در مجله انستیتو  ملی سرطان آمریکا     (Journal of National Cancer Institute) به چاپ رسیده است محققان به بررسی اثر ترک سیگار بر خطر ابتلا به سرطان ریه پرداخته­اند. در این مطالعه ۸۹۰۷ فرد سالم به مدت حدوداً ۲۹ سال پیگیری شدند و خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار مصرف نکرده بودند، با افرادی که سیگار را ترک کرده بودند و افراد سیگاری مقایسه شد. نتایج حاصل از مطالعه حاکی از آن بود که در افراد سیگاری قهّار نسبت به افرادی که هرگز سیگار نکشیده بودند- درصورتی‌که سیگار را ترک کنند- خطر ابتلا به سرطان کاهش پیدا می‌کند، یعنی کسانی‌که بیش از ۲۵ سال سیگار را ترک کرده باشند، خطر ابتلا به سرطان ریه در آن‌ها یک‌چهارم افرادی است که کمتر از پنج سال ترک کرده­اند. خطر ابتلا به سرطان ریه در طول زمان پس از ترک، به‌شدت کاهش می­یابد. حتی در افرادی‌که قبلاً سیگاری قهّار بوده­اند نسبت به کسانی که هنوز سیگار را ترک نکرده‌اند، خطر ابتلا به سرطان تقریباً ۴۰ درصد کمتر است. گرچه خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری همیشه بیشتر از افرادی است که هرگز سیگار مصرف نکرده­اند، اما با ترک سیگار این خطر به ازای تعداد سال­های پس از ترک به‌شدت کاهش می­یابد. بنابراین پیشنهاد می­شود، افراد سیگاری، نسبت به ترک سیگار اقدام کنند و معاینه‌های دوره­ای و توجه به علائم سرطان ریه مانند سرفه­های مزمن را جدی بگیرند.

منبع

Tindle HA, Stevenson Duncan M, Greevy RA, et al. Lifetime smoking history and risk of lung cancer: Results from the Framingham Heart Study. JNCI: Journal of the National Cancer Institute.2018. 110 (11): 1-7.

Bed time, Breast, Cancer, Dinner, Prostate
نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 + سیزده =