سیر از سرطان معده پیشگیری نمی‌کند

دکتر الهام محبی

گزارشگران علمی در بخش پژوهش‌نامه، از بین تحقیقات معتبر و اصیل داخلی و خارجی که ترجیحاً در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده باشند، مقالاتی را انتخاب می‌کنند و بخش‌هایی از آن‌ها را به زبان ساده در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

 

برای دهه‌های متعددی، وقوع سرطان معده و مرگ‌ومیر ناشی از آن در سرتاسر دنیا موردمطالعه قرارگرفته است. سرطان معده دومین سرطان شایع در ایران است. اما نکته جالب‌توجه این است که سرطان معده شایع‌ترین نوع سرطان در بین مردان ایرانی است که حدود 10 درصد کل سرطان‌های آن‌ها را به خود اختصاص داده است. سیر به‌عنوان یک ضد میکروب، ضد قارچ و ضد سرطان همواره موردبحث دانشمندان بوده است. به‌تازگی در مطالعه‌ای بسیار بزرگ از نوع هم‌گروهی در امریکا، دانشمندان با بررسی بیش از 77هزار زن و 46هزار مرد و پیگیری آن‌ها به مدت سی سال، دریافتند خطر ابتلا به سرطان در افرادی که حداقل یک‌بار در هفته سیر مصرف می‌کنند با افراد غیر مصرف‌کننده تفاوتی ندارد. این فرضیه که سیر از سرطان معده پیشگیری می‌کند در افرادی که بین یک تا چهار بار و بیش از پنج بار در هفته سیر مصرف می‌کردند نیز رد شد. بر اساس نتایج این مطالعه سیر از ابتلا به سرطان معده پیشگیری نمی‌کند اما برای سایر انواع سرطان مطالعات بیشتری موردنیاز است. باید توجه داشت که با انجام یک مطالعه نمی‌توان نتایج را به سایر انواع سرطان نسبت داد و همچنین انجام مطالعات با وسعت بیشتر و با دقت بالاتر و در جوامع مختلف با الگوهای تغذیه‌ای متنوع نیاز است تا عدم خاصیت محافظت‌کنندگی این ماده خوراکی تأیید و تصدیق شود.

منبع

Kim H, Keum N, Giovannucci EL, Fuchs CS, Bao Y. Garlic intake and gastric cancer risk: Results from two large prospective US cohort studies. International journal of cancer. 2018;143(5):1047-53.

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

7 + 6 =

فهرست