مصرف مغزهای آجیلی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

دکتر الهام محبی –

آجیل به علت داشتن طیف گسترده­ای از مواد مغذی همواره به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی لازم پیشنهاد شده است. آجیل به‌ویژه مغزهای آجیلی دارای اسیدهای چرب غیراشباع، فیبر، ویتامین­ هایی همچون اسیدفولیک، مواد معدنی (مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سلنیوم) و پلی فنول­ ها هستند که همگی در سلامت انسان نقش حیاتی دارند. شواهد گسترده­ای از فواید مصرف مغزهای آجیلی بر سلامتی انسان، به‌واسطه کاهش مقاومت به انسولین، فاکتورهای التهابی، قند خون و کنترل استرس اکسیداتیو منتشر شده است.

سرطان نیز یکی از بیماری‌هایی است که مورد توجه متخصصان تغذیه است و  تحقیقاتی در زمینه پیشگیری از سرطان با اصلاحات رژیم غذایی انجام شده است.

در شماره اخیر مجله معتبر اپیدمیولوژی سرطان، نشانگر زیستی (بیومارکر) و پیشگیری، محققان با جمع­ آوری اطلاعات تمام مطالعاتی که تاکنون بر روی ارتباط مصرف مغزهای آجیلی و سرطان انجام شده است، به نتایج جالبی دست یافتند. با کنار هم قرار دادن نتایج سی­ و­ سه مطالعه با حضور بیش از 50 هزار فرد مبتلا به سرطان مشخص شد، مصرف مغزهای آجیلی خطر ابتلا به سرطان را  تا 10 درصد کاهش می­دهد. این اثر محافظتی در سرطان­های دستگاه گوارش بیش از سایر سرطان­ ها است (خطر را تا 17 درصد کاهش می­ دهد). همچنین، نتایج این مطالعه نشان داد، مغزهای آجیلی درختی مانند گردو و بادام به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای خطر سرطان را کاهش می­ دهند. علاوه ­بر این، بررسی مقدار مصرف مغزهای آجیلی نشان داد، مصرف روزانه 20 گرم از مغزهای آجیلی خطر ابتلا به سرطان را 10 درصد کاهش می­ دهد.

منبع:

Long J, Ji Z, Yuan P, Long T, Liu K, Li J, et al. Nut Consumption and Risk of Cancer: A Meta-analysis of Prospective Studies. Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers. 2020;29(3):565-73.

شمس, دکتر الهام محبی, آجیل, سروش شمس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × 3 =